Національні гуцульські страви

   Під час відпочинку в Карпатах як же без національної кухні, що передасть місцевий колорит і занурить у нові смакові фантазії. Уродженці Карпат мають свої традиції, у тому числі кулінарні, свій побут і діалект. Це перетворює відпочинок у горах на занурення в інший світ зі своєю власною ідентичністю. Під час планування відпочинку в Карпатах не варто пропускати можливість спробувати кулінарні шедеври цього визначного регіону.

Гуцульська кухня позиціюється як ситна, але не важка для шлунку. Тому місцеві страви ідеальні, якщо ви обрали Карпати як місце активного відпочинку. Основу раціону мешканців українських гір складають каші, овочі, бобові, молочні та кисломолочні продукти. Регіон не славиться стравами з м`яса, однак птиці та сільськогосподарських тварин тут достатньо – їх утримують переважно заради молока та яєць.

Одним з найтрадиційніших національних страв є варіація угорської страви, бограч.

 Бограч – це національна страва, що обов`язково сподобається м`ясоїдам, адже до його складу входить тушкована баранина або свинина з овочами і гострим бульйоном. Традиційно бограч готується на відритому вогні, аби мав присмак диму.

Також обов`язково треба скуштувати такі смаколики:

  • банош – зварена кукурудзяна каша, яку подають зі сметаною чи вершками, а само – тертою картоплею;
  • гуцульський борщ – незвичайна страва з білого буряка, ребер, квашеної капусти, сметани, також туди додають ароматні страви, що загострити та підсилити смак борщу;
  • жупа – юшка, традиційним інгредієнтом якої стали гриби, додатково до них можна додати дрібну вермішель або домашню локшину, смажену цибулю, свіжу зелень, спеції;
  • пироги – карпатські вареники, начинка котрих зазвичай складається з сиру, бринзи із зеленню або свіжих ягід;
  • кромплі – картопляна запіканка, в яку додають кілька видів домашньої ковбаси. Це чудовий спосіб зігрітися в холодну пору року.

 Якщо ви досі обираєте місце, де було б добре не тільки гарно відпочити, але й смачно попоїсти, то апарт готель вершина – саме для вас.

  Тут знаходиться ресторан справжньої гуцульської кухні, який смачно та ситно нагодує на сніданок, обід і вечерю.
На сніданок ви можете обрати смачні оладки чи сирники, у якості основних страв – карпатський борщ, деруни, грибну юшку, смажену картоплю чи запечену форель. У стравописі ви знайдете різноманіття видів закусок і напоїв.

   «Вершина» — це апарт-готель у містечку Яремче, що славиться своєю «туристичною популярністю».

 У залежності від того, який відпочинок ви оберете: активний чи пасивний, у Яремче після смачного частування ви завжди знайдете заняття для себе.

Наприклад, якщо ви прихильник більше пасивного способу відпочинку влітку, то ви можете насолодитися сонячними днями біля басейну, а  відпочинок в Карпатах з басейном ви можете знайти на території того ж самого готелю «Вершина».

Однак, якщо у вас тече мандрівницька кров, яка хоче пригод, то найкращим рішенням для вас стане манявський водоспад. Для того, щоб максимально поринути у красу карпатських гір, вирушайте в дорогу, адже на вас чекає велика кількість пейзажів, що залишаться в пам`яті надовго. А якщо погода буде доброю та теплою, ви зможете понуритися, у прямому сенсі цього слова, в один з найбільших водоспадів України.

Манявський водоспад – один з найвищих і найкрасивіших водоспадів України. Є можливість не тільки поплавати в озері, яке створив водоспад, однак і гарно провести час поруч. Наприклад, у сосновому лісі, повітря якого корисне для здоров`я та сприяє зміцненню імунітету людини. 

Отже, у Карпатах ви не тільки зможете наповнитися позитивними емоціями та смачною їжею, але й гарно оздоровитися!

Comments

.